Script en Regie Dookje Engelhard achter piano cartoon breed

Regie & Scripts

Tijdens mijn -zeer korte- studie Theaterwetenschappen ontdekte ik mijn voorliefde voor het schrijven van scripts. Ik was een slechte leerling, want ik hield me, tot grote frustratie van de docenten vaak niet aan de vooraf opgestelde regels, maar ik maakte theaterstukken die ik wilde maken, niet de stukken die ik moest maken. (Had ik al verteld dat ik heel snel stopte met deze studie? Dat was dus niet tot groot verdriet van mijn docenten…)

Natuurlijk maakte ik tijdens mijn studie een aantal stukken, maar mijn grote passie lag bij het schrijven van muziek en liedteksten. Na mijn studie schreef ik verschillende theatervoorstellingen, waaronder een aantal in opdracht.

Mijn debuut was de voorstelling Maf Fioos en daarna volgden er meer, voornamelijk voor het amateurtheater. De stijl is licht en komisch, en ik laat geen onderwerp onbesproken. Mijn meest recente scripts waren in het najaar van 2019 voor de voorstelling “Een Sprookjesachtig Kerstdiner” voor Show Apeldoorn. Vanaf najaar 2019 neem ik voor de tweede maal script en regie voor mijn rekening voor de voorstelling van Theaterkoor Houten. Deze laatste twee zijn ook als referentie te zien op YouTube!