Piano Sing & Songwriter Dookje Engelhard

Dirigente

Dookje komt voor het eerst met koorzang in aanraking als ze in het USKO (Utrechts Studenten Koort & Orkest) de bekende werken van o.a. Bach mag zingen. Ook zingt ze in het bekende close harmony koor DeKoor, wat in 2007 de competitie “Korenslag” won en werd uitgeroepen tot het beste koor van Nederland. Daarnaast toert Dookje met DeKoor door heel Europa.

Vanwege deze ervaring en het werken met zowel musicalgroepen als muziektheatergroepen, besluit Dookje koren te gaan begeleiden. Ze noemt zichzelf niet per definitie een ‘dirigent’ (want ze slaat niet met een stokje) maar begeleidt koren op de piano en geeft deels met haar hoofd en pianospel dynamiek en inzet aan. Iets wat ze leerde van de dirigent van DeKoor, Johan Rooze.

Haar koren zingen dan ook uit het hoofd. Ze noemt zichzelf daarom liever ‘muzikaal leider’ als dat ze dirigent genoemd wordt. Dookje leidt zo zes jaar het Leidsche Rijn Koor (waarmee ze zelfs voor Koningin Maxima mocht optreden) en was zij diverse keren plaatsvervangend dirigente, waaronder voor Koor Break-Out.