Piano Sing & Songwriter Dookje Engelhard

Balletpianiste

Dookje heeft musicallessen en muziektheaterlessen gegeven op het Kunstbedrijf Arnhem, het tegenwoordige De Vloer. Daar werkte ze samen met dansdocente, choreografe en hoofd van de afdeling dans, Elke Makowski. Elke spoorde haar aan zich te verdiepen in balletbegeleiding op de piano.

Dit blijkt een goede zet, want amper twee jaar later speelt Dookje in de zomer bij het Amsterdam Dance Centre. Hier speelt zij ook tijdens de danslessen voor professionals, begeleid door ballerina Hlif Svavarsdottir, die Dookje de fijne kneepjes van het vak leert.

Dit wordt opgepikt door de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en vanaf september 2017 loopt Dookje stage op ArtEZ, om uiteindelijk in 2019 in vaste dienst te treden. Daarnaast speelt ze vanaf januari 2019 twee keer per week bij dansgezelschap Introdans.

Dookje haar stijl is klassiek, maar zeker niet in de ‘ouderwetse zin van het woord’. Zelf noemt ze het ‘balletifying‘ ofwel het balletificeren van populaire muziek. Dookje is ervan overtuigd dat elke song een dansbaar balletlied kan zijn, en dat is dan ook haar grootste uitdaging en missie.